Narkotikahandel brugte ‚i stigende grad‘ Bitcoin-pengeautomater til at hjælpe ulovlige overførsler i 2020

Ifølge det amerikanske justitsministeriums Drug Enforcement Administration (DEA) var narkotikahandlere i stigende grad afhængige af krypto-pengeautomater for at hjælpe ulovlige pengeoverførsler sidste år.

DEA bemærkede også en stigning i tilbagetrækning af BTC

DEA bemærkede også en stigning i tilbagetrækning af Bitcoin Code hos mange mørke webudbydere sidste år, som frygtede „tab af midler.“ DEA erklærede, at Covid-indførte lockdowns i 2020 forsinkede overførsel af narkotika, hvilket fik midler til at forblive i spærring i længere perioder, hvilket kunne devaluere, før forhandlerne var i stand til at udbetale.

Midt i pandemien begrænsede især grænsebegrænsninger mellem USA og Mexico den fysiske pengestrøm. Da penge sidder fast i USA-baserede menneskehandlere, blev det at bruge krypto-pengeautomater en måde for narkohandlere at overføre penge på.

Det skal bemærkes, at selv crypto-pengeautomater formodes at overholde AML-love svarende til andre finansielle serviceselskaber. DEA hævdede, at nogle krypto-pengeautomatejere hjælper med at skjule narkotikaprovenu og er ”menneskehandlere” og inkorporerer kryptovaluta i handelsbaseret hvidvaskning af TBML-aktivitet.

Undersøgere fandt også, at efter store mængder kontanter konverteres til krypto via disse pengeautomater; kontanterne i maskinen “integreres derefter i pengeautomatens ejeromsætning” for tilsyneladende at “skjule oprindelsen af midlerne.”

“ Ud over at være „unoterede“

Sådanne krypto-pengeautomater, der bruges til at lette forbrydelser, er ofte lowkey og udelukkende brugt af „hvidvaskere og kurerer.“ Ud over at være „unoterede“ kan disse pengeautomater endda være utilgængelige til offentlig brug.

Der er tæt på 13.775 Bitcoin-pengeautomater i USA. rapporten nævnte ikke noget specifikt antal pengeautomater, der var involveret i den påståede aktivitet. Imidlertid sagde 2020 National Drug Threat Assessment, som blev offentliggjort den 2. marts:

Værdien af det oprindelige lægemiddel fortsætter, nu i en virtuel form, kan let overføres til en anden bruger af den virtuelle valuta øjeblikkeligt, hvilket fjerner meget af risikoen forbundet med transport af store mængder bulkvaluta.

I 2020 modtog darknet-markeder, der tilbyder ulovlige stoffer og råvarer, i alt 1,7 milliarder dollars i kryptokurrency. Beboere baseret i USA alene sendte 115 millioner dollars til darknet-markeder og modtog 64 millioner dollars. Samlet set er den samlede værdi, som folk i USA sendes til eller modtager fra darknet-markeder, $ 179 millioner.