Bitcoin raakt kortstondig $11.6K omdat de Fed zegt dat het de inflatie 2% zal laten passeren.

Een versoepeling van de inflatieafhandeling stimuleert Bitcoin in lijn met de verwachting dat de Fed onbedoeld veilige havens zou ondersteunen met haar beslissing.

Bitcoin (BTC) steeg tot $11.600 op 27 augustus, omdat de Federal Reserve van de Verenigde Staten zich verplichtte tot het handhaven van een gemiddelde van 2% inflatie.

Gegevens van Coin360 en Cointelegraph Markets toonden aan dat BTC/USD donderdag enkele honderden dollars sprong toen Fed-voorzitter Jerome Powell een toespraak hield over de toestand van de economie.

Powell: de inflatie kan „matig boven de 2%“ gaan.

De markten hadden gewacht op tekenen van inflatievernieuwing, waarbij de geruchten eerder suggereerden dat de Fed de tarieven tot 4% zou laten oplopen.

In dat geval bevestigde Powell dat de inflatie hoger zou mogen uitkomen dan de 2%-doelstelling van de Fed, maar slechts tijdelijk.

„Na periodes waarin de inflatie onder de 2 procent is gekomen, zal het gepaste monetaire beleid er waarschijnlijk op gericht zijn om de inflatie gedurende enige tijd gematigd boven de 2 procent te krijgen“, vat Powell samen.

„Bij het streven naar een inflatie van gemiddeld 2 procent in de loop van de tijd, binden we ons niet aan een bepaalde wiskundige formule die het gemiddelde bepaalt.“

In de perstijd na zijn opmerkingen, was BTC/USD lager op ongeveer $11.390, een stijging van 0,7% op de dag te midden van een verhoogde volatiliteit.

Veilige toevluchtsoorden voelen de druk van de opmerkingen van de Fed

Zoals Cointelegraph meldde, waren de verwachtingen al hooggespannen dat eventuele inflatieoverschrijdingen een impuls zouden geven aan de safe-haven activa en zouden wegen op de Amerikaanse dollar.

Het goud spijkerde aan meer dan $1.970 aangezien de informatie binnen van de Gevoed, omhoog meer dan $30 van het zweven bij $1.940 door de week druppelde.

Tegelijkertijd daalde de USD-index, die in de afgelopen weken naar een dieptepunt van twee jaar was gedoken, verder toen de toespraak begon, om vervolgens terug te keren naar ongeveer waar het op woensdag was gebleven.

„Bij het voeren van het monetaire beleid zullen we ons sterk blijven richten op het bevorderen van een zo sterk mogelijke arbeidsmarkt ten behoeve van alle Amerikanen“, concludeerde Powell.

„En we zullen standvastig streven naar een 2 procent inflatie in de loop van de tijd.“